Sosyal Medya

Güncel

"DAEŞ’in gelirleri yüzde 50 oranında azaldı"

Uluslararası danışmanlık şirketi Ernst and Young’a göre DAEŞ’in gelirleri yüzde 50 oranında azaldı. Kuruluşlar tarafından yapılan araştırmaların sonuçları, Münih’te yapılan güvenlik konferansında katılımcı ülkelerin içişleri bakanlarına sunulacak.



Dünyanın en tehlikeli terör örgütü DAEÅž’in gelirleri yaÅŸanan toprak, vergi ve petrol kayıpları nedeniyle gittikçe azalıyor. DAEÅž’in sözde hilafet ilan ettiÄŸi 2014 yılında 1,9 milyar dolar olan yıllık gelirleri 2016 yılında 870 milyon dolara düştü. Ä°ÅŸgal ettiÄŸi bölgelerde gasp ettiÄŸi servetler, uyguladığı para cezaları ve vergilerle yıllık 1 milyar dolara kadar gelir elde eden DAEÅž yaÅŸadığı maÄŸlubiyetlerden sonra 2015 de sadece 200 ile 300 milyon dolar arası gelir elde edebildi.
 
ULUSLARARASI KURULUŞLARIN ÇALIŞMALARI
 
Uluslararası araÅŸtırma kuruluÅŸu Ernst und Young ile International Centre for the Study of Radicalisation (ICSR) ortaklaÅŸa yaptığı araÅŸtırma, ortaya çıkan DAEÅž dokümanları, çeÅŸitli ülkelerin resmi açıklamaları, gazetecilerin haberleri thing tank araÅŸtırmalarına dayanıyor. Söz konusu araÅŸtırma Münih’te yapılan güvenlik konferansında katılımcı ülkelerin içiÅŸleri bakanlarına sunulacak.
 
GELİRLERİ SÜREKLİ DÜŞÜŞTE
 
İçinde Türkiye’nin de bulunduÄŸu ülkelerin DAEÅž’ karşı kazandığı askeri zaferler sonrasında DAEÅž’in  gelirleri sürekli düşüş kaydederken bu durumun sürmesi halinde DAEÅž’in ekonomik yapısının kısa sürede çökeceÄŸi bildirildi. DAEÅž 2015 yılında iÅŸgal toprakların yüzde 14’ünü 2016 yılında ise yüzde 23’ünü kaybetti. Bu süre içinde kontrol ettiÄŸi nüfus da yüzde 18 oranında azaldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.